Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Wednesday, April 23, 2008

Sate,Kuah Kacang + Nasi Himpit


Dyg beli kat pasar malam - makcik ni buat sedap selalu beli dengan dia,even reti buat tapi leceh ckit lah kan tp kalo perayaan bolehlah buat byk ckit.utk di jamu pada tetamu.
Bagi yg ingin tau resepi nye di bwh ni sediakan

Nasi Himpit - Rebuslah beras adabi khas utk nasi himpit hingga masak

Kuah Kacang - kacang tumbuk,bwg merah putih,lengkuas serai,cili kering kisar,garam gula secukup rasa

Sate - hirisan daging ayam di perap semalaman bersama gula apong (gula dr pokok nipah) di tambahkan bhn blender serai,lengkuas,bwg merah putih.

Saudara kita yg juga membuat sate - Farina

4 comments:

Salt & Turmeric said...

terpaksa buat sendiri sbb yg jual semua tak sedap. gross! :P

ada 1 stall pakcik jual satay kat petaling st my fav. well, 2nd fav sbb the best is my uncle's satay in kch. ;)

CtNik said...

huhu...beshnya...tak dpt buat,buleh beli...sini ...wajib buat..huaaaaaa.tingin nk buat sate tp malas nk mencucuk

Dianne said...

kak farina,
kalo sate rex tauk nak? hehe kat sia nyaman heheehe

ctnik,ari tu kamu dah wat tu kak saje nak show off kat kamu blk,keh keh keh

Salt & Turmeric said...

dayang, i think my uncle's stall tu kat rex lah. i think. lol.