Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Wednesday, December 30, 2009

Promosi kek lapis sarawak sempena tahun baru

Beli 5 percuma 1
Beli 10biji percuma 2biji

Berat 400-500g - RM10 sahaja ( biasa RM15 )

Sila datang terus ke Bengkel Dayang Kek Sarawak untuk urusan pembelian

no59,Jalan 2 PKNS Batu 17
48000 Rawang Selangor

ps/ RM20 untuk penghantaran klang valley.

Thursday, December 24, 2009

Ambal msk sos tiram pedas


Bagi sesiapa suka makan ambal boleh lah ambil resepi ini untuk mencuba
500g ambal / clam bamboo
sesudu makan cili kering (sudah di kisar)
2 ulas bwg merah & putih
1 biji bawang holand
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
garam secukup rasa
5-6helai daun kari untuk haruman
Goreng dengan sedikit minyak bahan2 di atas sehingga naik bau
masukkan ambal goreng kering masukkan 2sudu air sejuk
kacau seketika.
taburkan daun kari dan kacau lagi
kemudian tutupkan api
sedia untuk di makan.

Wednesday, December 16, 2009

Salam Maal Hijrah 1431



Selamat Tahun Baru 1431h buat semua pengunjung blog Dayang Kek Sarawak.

Semoga tahun baru ini memberi lembaran baru buat kalian semua,lupakan kisah pahit,buka kan episod yg baru lebih berkeyakinan untuk membina masa depan ekonomi keluarga & diri sendiri.

Berhijrah adalah maksud yg mendalam bagi semua di muka bumi ini.penghijrahan hati dari yg berhati busuk,hasat dengki ke hati yg mulia dengan amalan murni sedekah amal jariah.

penghijrahan hati yg malas untuk bersolat,berdoa ke rajin bersolat,khusyuk & menghayati.

begitu juga penghijrahan dari segi fizikal & mental & sbg nya.

Marilah kita semua umat Islam,jika kita sebenar2 umat Islam,umat nabi Muhammad saw.marilah kita berdoa sempena di tahun baru ini dengan bersalawat,bermunajat insyaallah doa kita akan di makbulkan oleh Allah swt.

Maaf jika terkasar bahasa & tutur kata,sesungguh nya kita tidak lari dari kesilapan.

Kesilapan dapat di ampunkan dengan kemaafan dari seseorang yg di sakiti tetapi jika kita menyimpang dari ajaran Islam tidak dapat di ampunkan oleh Allah swt melainkan kita bertaubat nasuha.

Semoga di tahun baru ini kita di limpahi rahmat & rezeki melimpah ruah hendak Nya.amin

Monday, December 14, 2009

Lagi Order


Salam Isnin semua,
Terima Kasih pada mereka yg telah membeli kek lapis sarawak ini dgn terus ke bengkel Dayang kek sarawak di Rawang Selangor
1. Kakak duk Melaka - 200 pax kene di hantar ke Melaka besok.
2. Irina - Rawang - 10 pax
3. Idris - Putrajaya - 10 pax
4. Salbiah - Old klang Road - 20 pax
lain2 semua xingat nama.apa2 pun terima kasih byk2!

Thursday, December 10, 2009

Sekitar kelas Ahad lepas


Antara kek yg di buat oleh pelajar

Gambar bersama Ayu student lama (kiri) & siti khuzaimah dr perth,aus dah balik sini.lama xjumpa ye,sib baik leh ingat lagi ahakss.Sapura dari Ijok& Aidil dari Melaka.






Aidil ni on behalf kakak dia yg xdpt datang.harap dia faham apa yg di ajar.




Alhamdulillah kelas berlangsung lagi dengan di hadiri oleh 4org,yg dr singapura xdpt dtg sbb cuti tak di luluskan.

so takpe,insyaallah lain kali

Random akan diberikan pada meraka yg pernah menghadiri kelas kek swk ini & akan menikmati 50% diskaun.Nama akan di umumkan tidak lama lagi.sekian wassalamualaikum

Monday, December 7, 2009

Harap Maklum

Salam semua,
Adalah di larang membawa keluar gambar2 di dalam blog ini & yg berkenaan dgn blog dayang kek swk dalam rupa promosi,iklan & sbg
Melainkan dengan izin tuan empunya gambar.Harap Maklum


Wassalam
Dayang kek lapis Swk ( SA0115739-W )
No 59,Jalan 2 Pkns Batu 17
Rawang Selangor

Friday, December 4, 2009

Sekitar Kelas di Rawang

ada 7 jenis kek di buat oleh pelajar sendiri
membahagikan kek sebelum bersurai
Hana Shakirah bersama adik & rakan2 nya.Cikgu ATikah dari ampang,lagi nama xingat sangat sbb dah ramai sgt student.

Ini adalah sekitar kelas di rawang 2 minggu yg lepas,maaf kerana lambat lagi nak update.

Ini adalah bengkel yg baru di buat baru2 ini.Alhamdulillah tempat yg luas selesa untuk pelajar yg datang.Maaf kerana telah lama xonline kerana rumah sedang di ubah suai keseluruhan.Ini adalah kerana untuk memperbesarkan ruang yg sempit.

Terima Kasih juga kepada pelajar yg personel (private) belajar & dtg dari jauh Terengganu,Perlis,Kedah,Johor Bharu,Singapura.Maaf sekali lagi gambar xsempat ambik.

Terima Kasih





Salam Jumaat sekali lagi pada semua,Alhamdulillah skrg ada masa nak meng update kan blog ini setelah sekian lama di landa oleh kesibukan.

Pada Raya Haji lepas kek telah byk di tempah & direct di beli oleh pelanggan,ada pelanggan tetap ada jugak pelanggan baru,harap maaf jika nama mereka dyg dah lupa ye.

Untuk yg atas sekali di order oleh Rosnani - seorang pegawai bank di ibu negara.telah menempah 650 pieces souvenirs,kami memberi 100 pieces lebih.Terima Kasih atas sokongan anda.
- Bagi yg nak order sourvenirs ini boleh lah membuat tempahan seminggu sebelum acara majlis
- harga RM1.50sen sekeping berserta warna tema
- harga 500 pieces - RM1.20 sen beserta warna tema

Kek lapis potong & buku di beli oleh

1. Aznita - Serendah- 5biji
2. Siti - Bangi - 20biji
3. Idris - Putrajaya - 30 biji
4. Sal - Klang lama - 20biji
5. Hertina - KL - 10 biji
6. Liza - Sri Kembangan - 6biji
7. Perak - 3biji
8. Sarrah Hanny - PJ - 3biji
9. Rohana - KL - 50 biji
10. Tina - 7biji
11. Emil - Shah Alam - 5biji


Mintak Maaf sekali lagi,ada lg nama pelanggan dyg tak ingat kerana sibuk & sudah lupa.Apa pun terima kasih byk kerana telah datang sendiri membeli kek di bengkel dayang kek swk & yg telah menempah kek swk ini.
Semoga Allah swt memberi rezeki melimpah ruah buat kita semua.

wassalam

Kelas Kek Lapis AHad 6hb

Salam Jumaat kepada semua terutama sekali dengan student yg akan datang pada hari ahad ini,di ingatkan membawa apron ye! Jangan lupa!
wassalam

Jam 1030 pagi - 4 petang
Lokasi - no59,Jalan 2 PKNS Batu 17 48000 Rawang Selangor
017 215 9962

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidiladha

(gambar hiasan)

Salam Aidiladha pada semua,

walaupun sibuk di dapur membuat kek lapis,raya jangan di lupakan,bg mereka yg tidak balik ke kampung boleh lah berehat bersama keluarga yg tersayang,cuti yg panjang di luangkan utk kemas2 rumah & memasak.

Selamat bercuti pada semua.wassalam

Wednesday, November 18, 2009

Kelas Kek Sarawak 6hb Disember 2009 ( Grouping )

LOKASI - RAWANG



6 Disember
- Hands On
-4 Jenis kek lapis + 1 jenis kek kukus
- Yuran RM200 seorang
- Daftar RM50

Daftarkan RM50 ke Maybank Mohd Sariman Hassan - 5145 8915 4967 (suami) sebelum tarikh kelas.

Tuesday, November 17, 2009

Followers yg ke 1,50 & 100

Sila tampil memberi maklumat eg alamat,no telefon untuk hadiah penghargaan ,emailkan kepada dygchanj@yahoo.com

Wednesday, November 11, 2009

Kek Lapis - Hari Raya Haji

Salam Rabu semua,
Ini Makluman untuk mereka yg berminat membeli kek lapis sarawak direct dari bengkel dyg,Sila datang terus di Rawang ( map tertera )

Bagi harga sebiji kek lapis ialah RM55 each - 1.2kgs more or less
Bagi harga sepotong kek lapis ialah RM15 each - 400-500g

untuk keterangan lanjut sila call 017 215 9962 - dayang

wassalam

Saturday, October 31, 2009

Kelas Kek Lapis Sarawak 7 & 15 Nov

Salam semua,
sempena Ulang Tahun dyg pada 31hb Oktober,Di sini dyg ingin memberi diskaun 70% kepada mereka yg berminat belajar kek lapis sarawak Terhad 10 Orang Sahaja!!! - 6 Booked

Kek lapis yang akan di ajar ialah

1. Kek lapis Strawberry
2. Kek lapis Pudina
3. Kek lapis Oreo
4. Kek lapis Masam Manis
5. Kek Kukus Buahan Campuran

Sila Daftar secepat Mungkin untuk mengelak dari berlaku nya perebutan tempat duduk.

Yuran ialah RM200 sahaja!!!
Daftar RM50

- Hands On
- Lokasi Rawang

- Jam 1030 pagi - 4ptg
- Makanan tengahari di sediakan
- Semua kek di bawa balik

No akaun Maybank - 5145 8915 4967 - Mohd Sariman Hassan ( suami )

Call NOW !!! - 017 215 9962 - Dayang

Jangan lepaskan peluang ini,bagi mereka yg naik bas kami akan menjemput di stesen!


Thursday, October 29, 2009

Kelas Kek Lapis -Per Recipe

Bagi yg berminat nak belajar kek lapis mengikut resepi,sila sms terus ke hp 017 215 9962

Kelas bermula setiap hari dari jam 1030 - 3ptg

Bagi setiap resepi lapis & Sebiji kek di bawa balik

1 jenis kek lapis - RM250
1 jenis kek kukus - RM280

Senarai nama kek lapis yg sangat di gemari pelajar ialah
1. Kek lapis Masam Manis
2. Kek lapis Evergreen
3. Kek lapis Horlicks/Milo
4. Kek lapis Strawberry
5. Kek lapis Cappucino
6. Kek lapis Chocolate Chips


Senarai nama kek kukus yg sangat di gemari pelajar ialah
1. Kek Kukus Lumut
2. Kek Dandy
3. Kek Kukus Coklat
4. Kek Kukus Coffee
5. Kek Buahan Campuran + Kekacang

Wednesday, October 28, 2009

Ejen kek lapis sarawak


Pada sesiapa yg berminat untuk menjadi Ejen kek lapis sarawak potong sila daftar dengan segera RM150

Kami akan memberi 4jenis sampel


Harga bagi setiap kek lapis 8 x 3 x 500g- RM15

Minimum 50pax


Tertakluk terma & syarat.

Bagi yg di luar kawasan lembah kelang,sila datang terus ke Bengkel kami yg terletak di Rawang Selangor ( peta tertera )

Friday, October 9, 2009

Membeli sambil beraya


Pada mereka yg datang membeli kek lapis sarawak di rumah meh la sama2 singgah sebentar utk menikmati pelbagai jenis kek lapis sarawak yg di hidang oleh dyg ni.
sambil minum air berkarbonat.hmmm biasanya org sarawak mmg hidang air ni masa raya.

Kalo kat rumah org tua di swk kiteorg mmg beli ber krek2 & di susun sampai cecah siling ahaksss!!!! semua jenis ada - botol kecil ada,botol besar ada,tin pun ada bak kata pakcik astro - Macam2 ada!!!

Ni antara kek lapis yg di hidang - oreo,masam manis,saddam hussien pun ada,pilih kasih,hati parik mcm2 lagi lah okehhh

Thursday, October 8, 2009

Majlis BBQ Raya Titian Kasih



Bagi sesiapa yg ingin menghulurkan bantuan berupa bentuk makanan,hamper dan sebagainya sila call cik Hertina Tina untuk keterangan lanjut - 016 391 0346

Kek potong




Salam semua,

Bagi sesiapa yg byk bertanya kek lapis potong 8" x 3.5" sila datang terus ke lokasi bengkel kami di no59,Jalan 2 PKNS Batu 17 Rawang Selangor

1st come 1st serve basis,takde reserve ye,selagi stok masih ada
harga adalah RM15
DiBuka setiap hari dari jam 10pagi-7ptg

wassalam

Tuesday, October 6, 2009

Tempahan Kek Lapis Utk Open House

Salam semua,
ramai yg bertanya samaada kek lapis ada ke tidak,Untuk makluman kami buka dari jam 10pagi - 7ptg setiap hari.
Sila berkunjung di bengkel kek lapis di no59,Jalan 2 PKNS Batu 17 Rawang Selangor atau call 017 215 6161 utk pertanyaan

Friday, October 2, 2009

Terima Kasih

Alhamdulillah rezeki semakin mencurah berkat doa student & sahabat handai begitu juga ibubapa.Amin atas doa kalian.
Terima Kasih byk2 kepada mereka yang order lagi kek & yg membeli oven.Bagi mereka yg nak membeli oven sila sms/call terus ke hp 017 215 9962 - oven sampai minggu depan.

Di bwh ini senarai mereka yg membeli oven minggu ini

1. Md Roslan Abd Rahman - Kinabatangan Sabah - 1biji oven
2. Rosinah Jahar - Labuan - 1biji oven

Wednesday, September 30, 2009

Kelas & Order Kek

Salam semua,

Ramai yg bertanya tentang kelas,bg yang nak belajar kek lapis sila booking tarikh.email kan kepada dygchanj@yahoo.com

Bagi yg nak order kek telah kembali beroperasi pada hari sabtu 3hb Oktober 2009 boleh datang terus ke bengkel di alamat no59,Jalan 2 PKNS Batu 17,48000 Rawang Selangor.
017 215 9962

wassalam

Friday, September 18, 2009

Salam Aidilfitri


Assalamualaikum

Selamat Hari Lebaran buat semua warga Malaysia,Singapura,Brunei dan sewaktu dengannya.
Dayang ingin meminta maaf jika ada kesilapan,terkasar bahasa,tersilap kata maaf yg terkurang,terlebih.sesungguhnya manusia tidak jauh dari kesilapan.

Terima Kasih kepada mereka yg menempah kek lapis swk pada musim ini secara booking order langsung atau tidak langsung.Mana yg tidak dapat menempah sila lah tempah awal2 pada waktu yg di tetapkan pada musim akan datang.

Alhamdulillah rezeki murah lagi pada tahun ini berkat doa ibu ayah & sahabat taulan serta pelajar2.
Insyaallah jumpa lagi di masa akan datang.wassalamualaikum

Saturday, September 12, 2009

Lagi senarai pembeli III

1. Saimah Amat - Kota Marudu Sabah
2. Minat Mamat - Kelantan
3.Sharah Ibrahim - Selangor
4.Natrah Ismail - Kuala Terengganu
5.Mas Ayu Hamid - Pahang
6.Khadeejah Hasmad - Kedah
7.Noraini Ishak - Kedah
8. Liza Johari - Penang
9. Asmariza - Kedah
10. Diana Hamzah - Kelantan

Thursday, September 10, 2009

Senarai Nama pembeli kek - Poslaju II

Senarai nama pembeli melalui Poslaju - di poskan hari ini

1. Rofbukalilmala Saringat - Teluk Intan Perak
2.Azrah Sainin - Pelabuhan Klang
3.Hizatul Diana Hamzah - Kangar Perlis
4.Norme Zurane Hassan - Gerik Perak
5.Zaiyati Zainal Abidin - Alor Star Kedah
6.Irni Sainin - KK Sabah
7.Azizah Abdul Karim - Melaka
8.NorFaezah Khalid - Muar Johor
9.Fairuz Amir - Taiping Perak
10.Masura Rahmat - Simppang Renggam Johor
11.Nursolehah - Ipoh Perak
12.Latipah Sehibi - Ipoh Perak
13.Nani Maslina - Kangar Perlis

Wednesday, September 9, 2009

Lagi Menu berbuka pose...

Sup Tigak Sapi
Pemanis mulut - Cendol Pisang
Umai Tenggiri

Sesiapa nak kek hati parik ada 5 pack lagi


Tahun ni buat 10 loyang je tu pun dah tak larat,dah ada 5 di order bg kek ini.
sesiapa nak sila call asap 017 215 9962 - dayang
tinggal 5pack shj!!!
Harga RM100 - almost 2kgs
perisa - kismis hitam pekat

Tuesday, September 8, 2009

Senarai Nama pembeli kek - Poslaju



Salam semua,

Ini adalah senarai nama pembeli kek lapis sarawak yang di poskan pada hari ini 08hb September 2009

Pada nama yg belum keluar - lagi senarai pada besok,Lusa.
Semua mengikut giliran masing2

1. Salawati Hj Mohammad - Terengganu
2.Azliwati Tambychik - Port Klang
3.Suhana Alias - Kuantan
4.Norhasyimah Mustapha - Kuantan Pahang
5.Raudah Abu Bakar - Mersing Johor
6.Minat Bte Mamat - Kota Bharu Kelantan
7.Muliani Marzuki - Pulau Pinang
8.Shamsuriati Mukhtar - Kulim Kedah
9. Nizaini Ishak - Perak Seri Iskandar
10.Rosita Arshad - Labuan


Berita Baik Untuk Warga Klang Valley

Salam Semua,

Untuk Makluman tempahan kek lapis sarawak akan di terus kan bg kawasan Lembah Kelang,Bagi sesiapa yg lambat Balik sila datang terus ke bengkel kami di

no59 Jalan 2 PKNS,
Batu 17
Rawang Selangor

atau

Hubungi 017 215 9962 - Dayang

Wassalam

ps / Hanya kek tersenarai 14jenis shj,kami tidak menghantar kek ke destinasi pada waktu sekarang kecuali yg order sebelum ini shj.

Friday, September 4, 2009

Slamat bersungkei...

tempoyak goreng
bayam masak lemak
karipap pusing
roti gelang (donut)
ayam panggang gula apong


Salam semua,
Apa Khabar semua,semoga kalian di dlm keadaan sehat hendak Nya,Dyg sudah mula membusykan diri membaking bersama pekerja.
Sedar tak sedar Sudah 2 minggu kita berpuasa.oklah ini antara menu yg di masak pada bulan puasa untuk berbuka.

Sunday, August 30, 2009

Projek Sudah Bermula...


Salam semua,ni antara gambar2 kiteorg sedang menjalankan projek kek lapis sarawak.alhamdulillah berkat doa .Dyg ada 2 org pembantu yg membuat kek lapis.mereka ni org baru,kene guide diaorg.


Pada sesiapa yg nak menempah atau membeli terus dari kami sila datang ke

Bengkel Dayang Kek Sarawak

no59,jalan 2 pkns
batu 17 rawang
call 017 215 9962/017 215 6161


Ini adalah senarai kek lapis sarawak untuk hari raya aidilfitri 2009

SEMUA PADA HARGA RM55 each -
1.2kgs/ 7x7 inches

1. Pandan Choc Chips
2. Blueberrys
3. 3 rasa
4. Oreo
5. Tembikai
6. Masam Manis
7. Rempah
8. Choc Chips
9. Evergreen
10. Dewi Pandan
11. Prunes
12. Horlicks
13. Coklat


Tarikh tutup untuk order ialah 3minggu sebelum Raya 2009
Kadar poslaju ialah RM25 bg setiap 2biji kek lapis yg di luar kawasan kl/

KAMI MENGIKUT KADAR HARGA POSLAJU

sila lawati - http://www.pos.com.my/
KL/SG adalah RM15 - 20 delivery

Maybank Current Savings (suami) Mohd Sariman Hassan - 5145 8915 4967

Monday, August 24, 2009

Tempahan Raya

Assalamualaikum semua,

Di Maklumkan Tempahan Raya 2009 telah di lanjutkan & akan di tutup pada

5hb September 2009 - bagi kawasan di dalam & diluar lembah kelang (pembetulan)

Sila buat tempahan secepat mungkin untuk mengelak sebarang kelewatan.
Bagi poslaju kek akan di hantar 2minggu sebelum Raya kerana Pos Malaysia akan tutup tarikh pos 2minggu sebelum Raya.
Sekian Wassalam

* Kami menerima tempahan kek lapis sarawak di luar kawasan lembah kelang- semenanjung Malaysia,SIngapura & Brunei Darussalam



Sila Berhubung di alamat

DAYANG KEK SARAWAK
NO 59 , JALAN 2 PKNS
BATU 17
48000 RAWANG
SELANGOR
Call - 017 215 9962
TeleFax - 03 6092 2059
email - dygchanj@yahoo.com - Dayang

Nak order kek lapis sarawak ada di sini -
http://dayangkeklapis.blogspot.com/

Bagi yang nak order oven sila berhubung terus ke hp.

wassalam




Thursday, August 20, 2009

Ramadhan & Lagi Oven minggu ini

Salam Semua,apa khabar? Semoga di limpahi rezeki yg melimpah ruah hendakNya bagi rakan2 seperjuangan yg bersengkang mata membuat biskut & kek tempahan raya.Semoga mendapat berkat.
Oklah ni dia senarai oven minggu ini

1. Yati Bt Ani - Putrajaya - 1biji oven
2.Yusnita Abu Noh - Kapar Klang - 1 biji oven


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan,semoga puasa penuh bulan ini. Dyg terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.

Salam 1 Malaysia & SELAMAT MENJALANKAN IBADAH PUASA


Thursday, August 13, 2009

Cendol & Ayam Pandan


Salam Semua,Dyg dah mula berpuasa pada waktu ini & Bagi yg sudah mula berpuasa sekarang Ini adalah antara menu untuk berbuka..Jemput semua...

Monday, August 10, 2009

Lagi Oven Minggu ini

Salam semua,yoohooo dyg dah buh lagu aidilfitri saja nak menghangatkan suasana berpuasa.masa melapis,membakar kek tu boleh lah dengar lagu,ha semangat tu kene ada masa membuat kek,jadi kalo dah ada mood,kek pun sedap okehhh.sekian

disini nama yg order oven minggu ini.Isnin depan akan di poskan insyaallah

1. Rohaya Ismail - Kuala Nerang Kedah
2. Syarlady - Melaka
3.
4.

Thursday, August 6, 2009

Sekitar Kelas Kek Lapis Sarawak di Labuan 1 & 2hb Ogos 2009



























Salam semua,maaf lambat mengupdate,ini adalah gambar sekitar kelas kek lapis sarawak & biskut di Labuan tempoh hari,Terima Kasih pada yg datang,semoga kalian di limpahi rahmat selalu,amin.



Selamat Hari Raya Aidilfitri 2009 Maaf Zahir & Batin.



Tidak ada manusia yg sempurna jadi oleh itu marilah kita sama2 maafan di hari yg mulia ini.