Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Friday, May 30, 2008

Selamat Hari Lahir Benjamin

Rendang resepi tradisi kasi santan lebih ada kuah ckit,suka yg mcm ni dr yg kering tu.dhalca mcm biasa gak - rendam kcg dhal semalaman br rebus.

Acar rampai - timun,nenas,bwg holland,cili di hiris seperti di dlm gambar.cuka,gula,garam,aji secukup rasa di tabur bijan di goreng tanpa minyak.
Nasi Beriani Ayam - ni ambik gambar dlm periuk wakaka!!! dyg pakai adabi jer! segera gitu!tumis dgn minyak (ada gak pakai minyak sapi) buh rempah ratus,serai kasi wangi hehe
Benjamin tiup lilin kek harijadi nyerKek biasa bli kat Kings,aku decoratekan ckit ehhehe

Bab M melanda nih,dyg xsempat buatkan apa2 utk anak2 since wat tempahan kek customer,kesian dgn anak2 tak dpt merasa kek arijadi buatan tgn mak dia wakakaka,kalo dah melapis,tgn xnak kacau wat kek deco2 nih,lain jadinyer.tu kene bli kat kedai jer.
takde org yg di jemput,hanya kiteorg 4-5branak jer yg makan.adik dyg ada umah - dia dr umah dia kat sunway bt caves.
Genap 2thn umur anak dyg yg no 2 tu,nama dia Benjamin sempena mengambil nama adik kepada nabi yusuf alaihisalam kita.
Semoga anak ku menjadi anak2 yg soleh taat pada perintah agama Islam & Allah swt.amin

5 comments:

JUN said...

Hepi besday 2 Benjamin...sedapnyer dyg masak...

Mat Gebu said...

selamat hari lahir utk anak dayang, moga sihat dan panjang umur, dimurahkan rezeki serta dipermudahkan perjalanan hidup Oleh Allah SWT....aminn!!!

Nina Suria said...

adik... meh auntie tolun tiupkan :D

semoga menjadi anak yg soleh taat pada mak abah :)

pssstttt benjamin dah 2tahun, anak ke3 bila nak proses??

ooops, ampun :D

Ummi said...

Selamat hari lahir buat Benjamin yang comel tu...ish ish rupanya sama tarikh lahir dgn my dotter Najiha..hehe..meh g dpur kak amik sikit kek cokelat bg Benjamin :D..Cantik dayang deco kek tu..ok la tu..Ummi x pandai lgsung..hampeehh! hehe

mutfaktelaşı said...

farklı kültürlere ait yemekleri görmek güzel ama birde nasıl yapıldığını, neler koyulduğunu bir okuyabilsem.pasta da harika duruyor ellerine sağlık.