Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Saturday, May 24, 2008

Siaran Ulangan - Manok Pansuh

Atas permintaan ramai yg email dyg mengenai ayam pansuh ni mcm mana cara nya di buat oleh itu dyg siarkan lg yer.
Bahan2 gambar - sayap ayam atau bahagian yg byk tulang tu di perap bersama rempah kayu manis,bunga lawang,garam,aji,daun pucuk ubi,halia,serai bwg puteh,perap selama setengah hari
daun pucuk ubi
tepus utk di tambah di dlm buluh (Jika tidak ada,mungkin boleh di gantikan dengan daun kunyit,ttp baunya lbh kuat dr daun kunyit)atau cuba cari alternatif lain
bakar seperti membakar lemang,pucuk ubi buh kat atas utk mengelak air dr menitik keluar & menambah kelazatan,kepekatan kuah ayam gak
Inilah Hasil nyer setelah di bakar selama 1jam,bau sup nya wangi!

No comments: