Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Wednesday, May 14, 2008

Deep Fried Fish Sweet & Sour



1 ekor sederhana besar ikan merah di belah tengah di lumur sedikit kunyit,tepung jagung,garam lada sulah.tudung kuali semasa mengoreng supaya masak keseluruhan.
timun di hiris panjang,halia,serai,cili merah tomato,buahan jeruk juga boleh tambah.
sos cili,sos sweet & sour sedikit garam,gula aji.
tumis seperti biasa - bwg besar,bwg putih selepas tu baru masukkan sos & bhn2 hirisan td.goreng sekejap gunakan api yg besar tuang terus di atas ikan.

2 comments:

Cik Siti Wan Kembang said...

sedapppppppppppnya... dapat rasa kerangupan nyaa

Dianne said...

Salam Siti,
Mmg sedap cubalah buat nanti ehhe