Kalo Hari Raya kan mesti mak buat kek nih,sebab tahan lama,moist,sedap dan tak dpt nak bygkan lah kesedapan kek nih.Dyg rekomen kek ni utk buat juadah hari raya di atas meja.Resepi kek ini adalah asli kek sarawak dyg ambik dr buku resepi Mak.hehehe
Bahan Bahan
16oz Golden Churn
1 1/2 gelas gula halus
sedikit vanila - pukul semua bhn A sehingga kembang
10biji telur saiz A/B di masukkan satu persatu ke dlm bahan tadi,pukul lagi sehingga kembang gak
masukan susu pekat 1/2 tin yer dlm bhn tadi gak,
1 gelas tepung gandum
2 gelas tepung marie
2 sudu browning
5 sudu Milo
kacau adunan td,masukkan 1gelas horlicks
1gelas kacang tanah di tumbuk halus,2gelas bijan dah di goreng tanpa minyak
kacau lagi,buh dlm loyang 9x9 yer,kukus lah selama 4 1/2 jam yer.
kena jaga api tu yer,tutupkan loyang kek tadi,supaya kek xdi masok air.hati hati!
Selamat mencuba!
Thursday, February 14, 2008
Kek Pilih Kaseh (kukus)- RECOMMENDED!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
look delicious..hurm, klo tgn ni takleh nak buat lagik, nnt tgg jerk order dr saya..heheh
Post a Comment