Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Monday, October 20, 2008

Apabila Minyak turun....

Salam Isnin semua,

Ni nak borak sekejap,pagi tadi dyg baru jer mengeposkan kek2 yg di order,minyak dah turun 3x,tetiba pagi ni baru tau yg POSLAJU menaikkan rate tambang penghantaran kepada 25%

Macam Mana nak carik makan kalo mcm ni erk??? kalo kek 2biji di poskan ada lingkungan dlm harga sekitar RM28-30.
Lebih2 lagi Oven Kek lapis mungkin dalam harga RM400-500.Jadi kene pandai pack bungkusan tu.kalo tak alamat nahas jd nyer rm600.kwang kwang kwang.

Kepada yg pandai komplen pasal harga barang naik itu ini.kene tau wat SALES DULU.JANGAN PANDAI NAK KOMPLEN JER,KITE PON CARIK MAKAN YG HALAL & DI REDHAI ALLAH SWT.
mmg harga oven dlm lingkungan RM350-450,tambah poslaju - RM400-450.Upah pembeli yg membeli ke sempadan sarawak - RM200 (termasok packing,mengepos semua) - cuba kira berapa untung penjual? lu pikir la sendiri.... (pakai ayat nabil jap ehh,amponnnn!!!!)

kwang kwang kwang.bg aku xcepat melatah,dah adat berniaga.kek atau oven rosak - aku yg tanggung beb!!!

2 comments:

Salt N Turmeric said...

ish poslaju ni. orang dah turun harga minyak, dia lak naikkan rate. apa gila ke? tak cukup kaya lagi kot? :P

siti81 layer cake said...

salt n tumeric. tul tu... setuju pendapat awak... kdg2 dia punya rate nak hantar barang ke oversea.. lagi mahal tau...dari FEDEX