Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Friday, June 13, 2008

Di order oleh Alis - Kek Kukus Buahan Camporan

Selasa lepas customer bernama Alis nak order kek buah,katanya dr sungai petani,kakak nyer ingin sgt nak makan kek kukus buahan - kek sarawak.so dyg buat pagi terus sbb besok dia nak mengambil nyer,Alis order bersama kek lapis masam manis.Terima kaseh byk2 semoga kita berjumpa lagi :)

Sesiapa nak merasa Kek Dandy Buahan kat tekak boleh lah mencuba resepi ni yer -

Bahan2
1 1/2 ketul butter
1 1/2 gula pasir ( dipukul hingga kembang buh esen vanilla sedikit )
5 biji telor ( di masokkan di dlm adunan - pukul lagi )
1/2 tin susu pekat ( di masokkan di dlm adunan - pukul lg )
1 gelas Horlicks - di masokkan di dlm adunan - kacau lg
4 gelas tepung gandum - di masokkan di dlm adunan kacau lg
1 SUDU KECIL CREAM OF TARTAR & 1 SUDU KECIL BICARBONATE OF SODA
1BOTOL KECIK GOLDEN SYRUP
1 gelas gula di hanguskan atas api buh air 1/2gelas
** 300gram Buahan campuran di gaul bersama 1 gelas tepung gandum
Masukkan di dlm loyang 8x8 yg sudah di lenser dgn butter & kertas minyak.
TUTUP LOYANG DENGAN PLASTIK IKAT DGN TALI RAFIA LIHAT CARA2 KAT SINI .kukus selama 4jam
SELAMAT MENCUBA

2 comments:

akakerin said...

assalamualaikum
macam mana akak nak belajar buat kek lapis dgn you,pernah akak beli buku Rabiah Amit,tapi pening kepala lah tengok resepi dia.

Dianne said...

walaykum slm warah matullah akakerin,
sila email details kat dygchanj@yahoo.com
terima kaseh