Kek ini kebanyakan orang Sarawak sukakan kek ini,saya belum kesempatan membuat kek ini,insyaallah pada musim cuti nanti.Rasanya juga seperti kek hati parik,tetapi kek hati parik mempunyai rasanya yang tersendiri,pekat & lembab.
Untuk Bahan bahannya -
10biji telur Gred A/B
1 botol Horlicks
800grams kismis hitam
2gelas gula kasar - di masak atas api baru masukkan segelas air,sejukan
16oz butter Golden Churn
4buku coklat masakan di cairkan atas api,sejukan
6sudu browning
6sudu golden syrup
1gelas gula halus
3gelas tepung gandum
1sudu bikarbonate of soda
Caranya -
Telur + gula di pukul hingga kembang
Masukkan horlicks,bikarbonate of soda
Butter di pukul berasingan hingga kembang
Coklat masakan di masukkan ke dalam adunan telur td,masukkan kesemua adunan,kacau hingga rata.
kukus selama 6jam
Selamat Mencuba
Wednesday, January 16, 2008
Kek Negro - (Kek Hati Parik Version)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
salam kak, resepi ni cam menarik...erm kalo kita nak wat ni dapat 1 loyang besar ker atau macamner??? akak email saya bleh nln_2009@yahoo.com
Post a Comment