Resepi -
5 Cendawan butang di hiris pjg
5 cendawan cina di hiris pjg
5 ulas kim chi
5 cendawan jepun
2 ulas bwg putih dice
2 ketul taufoo jepun dice
3 btg ketam paket
1 sudu besar soy sauce
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar tepung jagung di bancuh dgn air
1 biji telur di kocak
3 gelas air rebusan tulang ayam
Garam aji secukup rasa
Cara2
tumis dgn minyak bwg putih,masokkan semua bhn2 biarkan mengelegak,perlahan kan api,pastu masokkan air tepung jagung tadi sedikit demi sedikit & kacau utk elak berketol,garam aji secukup rasa.
masukkan telor & taufoo kacau lagi,biarkan pekat.
Wednesday, March 25, 2009
Taufoo Soup
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
wah...nak sikit....nampak sedap nih...
sedappnyer kak dayang......
slalu kalu gi chinesse restoran...mmg wajib order tu...hu hu hu....
sedap ler....
salam aishah,meh le makan sama2 hehehe
salam zanna,
heheeh akak pun suka tau,kalo sup sirip ikan tu aduhhhh sedap gak kan
perghhhh..sedap tu.........tengQ resepi tu ek! ujung minggu blk umah leh wat...huhuhuhu...
Post a Comment