Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Monday, March 8, 2010

Kung Pao


Ni adalah salah satu resepi kegemaran,bahan2 nye ialah
100g isi ayam dihiris memanjang
2sudu besar sos tiram
2sudu besar air tepung jagung
garam gula secukup rasa
bwg 1 tangkai
bwg besar 1 biji
bwg putih 2 ulas
cili kering 5 biji
Cara2 -
Goreng isi ayam sehingga masak kemudian ketepikan
bwg putih,bwg besar,cili kering goreng sehingga garing
masukkan ayam tadi dan sos tiram,garam gula secukup rasa
air tepung jagung kacau rata api perlahan
akhir masukkan daun bwg gaul lagi sekejap
tutup dan hidangkan sedia utk di makan.

1 comment:

~nazaku~ said...

Kak, simple sangat la cara dia..bgtau la cara2 bawang tu di hiris.. di tumbuk ka.. kalu in details kan ok..bole di praktikkan.. thanks..