Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Monday, July 1, 2013

Tata Cara Penjagaan Kek Lapis & Kek Kukus Home Made

Bagi mereka yg baru berniaga & tak tau cara nak menjaga kek lapis - Ini adalah cara utk menjaga kek lapis :-

1. Setelah terima kek lapis di dalam kuantiti yg byk,TOLONG letak kek lapis tersebut di dalam Chiller atau FREEZER yg tidak di campur dgn brg dapur yg lain seperti daging,sayuran,ikan etc.

2. Juga boleh letak di dalam peti sejuk tp di pastikan tidak bercampur dgn bhn2 dapur yg lain juga,KHAS utk kek shj!

3. Jangan terlalu kerap membuka & tutup Chiller & Peti Sejuk yg mengandungi kek lapis

4. Kek ini adalah home made tidak mempunyai pengawet & bahan yg di gunakan adalah segar tdk menggunakan pes perisa tiruan yg di jual di pasaran.Kek seperti Strawberry,Blueberry hendaklah di makan dgn segera mungkin utk mengelak dari fungus.

5. Kek tidak di biarkan di luar suhu yg panas,Hanya dingin shj yg sesuai.


6. Adalah lebih baik jika kek di simpan di dalam Freezer seperti kita menyimpan Frozen Food,kek lebih tahan lama.

No comments: