Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Wednesday, March 31, 2010

Kelab Peminat di Facebook

Bagi mereka yang mempunyai facebook boleh lah meyertai kelab peminat -

Dayang Kek Lapis Sarawak

Pelbagai aktiviti,info kelas akan di adakan di sana.hadiah menarik menanti anda.insyaallah

Kelas Kek lapis Sarawak

Kelas kek lapis sarawak akan di adakan pada setiap hari sabtu & ahad,Jika ada soalan sila emailkan kepada dygchanj@yahoo.com

Bg mereka yg menyertai kelas ini akan di beri apron secara percuma.

sekian

Thursday, March 25, 2010

Sekitar Bengkel Kek Lapis Sarawak

Air tanganku









Alhamdulillah segala berjalan dengan lancar,lebih kurang 50 orang yg hadir pada majlis bengkel kek lapis sarawak pada 14hb march 2010 lepas.Terima Kasih pada pelajar2 yg datang pd waktu itu.semoga kita di murahkan rezeki selepas ini.
Terima Kasih kepada wartawan & photographer yg datang mengambil info & mengambil gambar
Terima Kasih kepada Nana Katering yg menyediakan nasi beriyani & lauk pauk.

Thursday, March 18, 2010

Pesta Buku Antarabangsa 2010 - PWTC



Harap Maklum semua - Dayang Kek Sarawak akan berada di sana pada tarikh 27hb & 28hb March 2010 jam 11-6petang
Bagi mereka yg membeli buku resepi ini akan di beri kek lapis,pengunjung bertuah & hadiah misteri.

BUKU RESEPI ASAS KEK LAPIS SWK

Salam semua,

saya bg warga Dayang Kek Sarawak ingin mengumumkan harga bagi buku resepi asas kek lapis swk ialah RM15.50sen poslaju RM7

Bagi yg nak order buku ini sila sms ke hp /email atau layari http://www.bukuprima.com.my/

sekian wassalam

Monday, March 8, 2010

Kung Pao


Ni adalah salah satu resepi kegemaran,bahan2 nye ialah
100g isi ayam dihiris memanjang
2sudu besar sos tiram
2sudu besar air tepung jagung
garam gula secukup rasa
bwg 1 tangkai
bwg besar 1 biji
bwg putih 2 ulas
cili kering 5 biji
Cara2 -
Goreng isi ayam sehingga masak kemudian ketepikan
bwg putih,bwg besar,cili kering goreng sehingga garing
masukkan ayam tadi dan sos tiram,garam gula secukup rasa
air tepung jagung kacau rata api perlahan
akhir masukkan daun bwg gaul lagi sekejap
tutup dan hidangkan sedia utk di makan.