Followers

PEMBUAT,PENGELUAR,PENGEDAR KEK LAPIS SARAWAK DI SEMENANJUNG MALAYSIA


BENGKEL RAWANG SELANGOR DI BUKA SETIAP HARI 8 PAGI - 8 MALAM
CALL - 017 215 9962 / 017 215 6161

Wednesday, December 30, 2009

Promosi kek lapis sarawak sempena tahun baru

Beli 5 percuma 1
Beli 10biji percuma 2biji

Berat 400-500g - RM10 sahaja ( biasa RM15 )

Sila datang terus ke Bengkel Dayang Kek Sarawak untuk urusan pembelian

no59,Jalan 2 PKNS Batu 17
48000 Rawang Selangor

ps/ RM20 untuk penghantaran klang valley.

Thursday, December 24, 2009

Ambal msk sos tiram pedas


Bagi sesiapa suka makan ambal boleh lah ambil resepi ini untuk mencuba
500g ambal / clam bamboo
sesudu makan cili kering (sudah di kisar)
2 ulas bwg merah & putih
1 biji bawang holand
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
garam secukup rasa
5-6helai daun kari untuk haruman
Goreng dengan sedikit minyak bahan2 di atas sehingga naik bau
masukkan ambal goreng kering masukkan 2sudu air sejuk
kacau seketika.
taburkan daun kari dan kacau lagi
kemudian tutupkan api
sedia untuk di makan.

Wednesday, December 16, 2009

Salam Maal Hijrah 1431



Selamat Tahun Baru 1431h buat semua pengunjung blog Dayang Kek Sarawak.

Semoga tahun baru ini memberi lembaran baru buat kalian semua,lupakan kisah pahit,buka kan episod yg baru lebih berkeyakinan untuk membina masa depan ekonomi keluarga & diri sendiri.

Berhijrah adalah maksud yg mendalam bagi semua di muka bumi ini.penghijrahan hati dari yg berhati busuk,hasat dengki ke hati yg mulia dengan amalan murni sedekah amal jariah.

penghijrahan hati yg malas untuk bersolat,berdoa ke rajin bersolat,khusyuk & menghayati.

begitu juga penghijrahan dari segi fizikal & mental & sbg nya.

Marilah kita semua umat Islam,jika kita sebenar2 umat Islam,umat nabi Muhammad saw.marilah kita berdoa sempena di tahun baru ini dengan bersalawat,bermunajat insyaallah doa kita akan di makbulkan oleh Allah swt.

Maaf jika terkasar bahasa & tutur kata,sesungguh nya kita tidak lari dari kesilapan.

Kesilapan dapat di ampunkan dengan kemaafan dari seseorang yg di sakiti tetapi jika kita menyimpang dari ajaran Islam tidak dapat di ampunkan oleh Allah swt melainkan kita bertaubat nasuha.

Semoga di tahun baru ini kita di limpahi rahmat & rezeki melimpah ruah hendak Nya.amin

Monday, December 14, 2009

Lagi Order


Salam Isnin semua,
Terima Kasih pada mereka yg telah membeli kek lapis sarawak ini dgn terus ke bengkel Dayang kek sarawak di Rawang Selangor
1. Kakak duk Melaka - 200 pax kene di hantar ke Melaka besok.
2. Irina - Rawang - 10 pax
3. Idris - Putrajaya - 10 pax
4. Salbiah - Old klang Road - 20 pax
lain2 semua xingat nama.apa2 pun terima kasih byk2!

Thursday, December 10, 2009

Sekitar kelas Ahad lepas


Antara kek yg di buat oleh pelajar

Gambar bersama Ayu student lama (kiri) & siti khuzaimah dr perth,aus dah balik sini.lama xjumpa ye,sib baik leh ingat lagi ahakss.Sapura dari Ijok& Aidil dari Melaka.






Aidil ni on behalf kakak dia yg xdpt datang.harap dia faham apa yg di ajar.




Alhamdulillah kelas berlangsung lagi dengan di hadiri oleh 4org,yg dr singapura xdpt dtg sbb cuti tak di luluskan.

so takpe,insyaallah lain kali

Random akan diberikan pada meraka yg pernah menghadiri kelas kek swk ini & akan menikmati 50% diskaun.Nama akan di umumkan tidak lama lagi.sekian wassalamualaikum

Monday, December 7, 2009

Harap Maklum

Salam semua,
Adalah di larang membawa keluar gambar2 di dalam blog ini & yg berkenaan dgn blog dayang kek swk dalam rupa promosi,iklan & sbg
Melainkan dengan izin tuan empunya gambar.Harap Maklum


Wassalam
Dayang kek lapis Swk ( SA0115739-W )
No 59,Jalan 2 Pkns Batu 17
Rawang Selangor

Friday, December 4, 2009

Sekitar Kelas di Rawang

ada 7 jenis kek di buat oleh pelajar sendiri
membahagikan kek sebelum bersurai
Hana Shakirah bersama adik & rakan2 nya.Cikgu ATikah dari ampang,lagi nama xingat sangat sbb dah ramai sgt student.

Ini adalah sekitar kelas di rawang 2 minggu yg lepas,maaf kerana lambat lagi nak update.

Ini adalah bengkel yg baru di buat baru2 ini.Alhamdulillah tempat yg luas selesa untuk pelajar yg datang.Maaf kerana telah lama xonline kerana rumah sedang di ubah suai keseluruhan.Ini adalah kerana untuk memperbesarkan ruang yg sempit.

Terima Kasih juga kepada pelajar yg personel (private) belajar & dtg dari jauh Terengganu,Perlis,Kedah,Johor Bharu,Singapura.Maaf sekali lagi gambar xsempat ambik.

Terima Kasih





Salam Jumaat sekali lagi pada semua,Alhamdulillah skrg ada masa nak meng update kan blog ini setelah sekian lama di landa oleh kesibukan.

Pada Raya Haji lepas kek telah byk di tempah & direct di beli oleh pelanggan,ada pelanggan tetap ada jugak pelanggan baru,harap maaf jika nama mereka dyg dah lupa ye.

Untuk yg atas sekali di order oleh Rosnani - seorang pegawai bank di ibu negara.telah menempah 650 pieces souvenirs,kami memberi 100 pieces lebih.Terima Kasih atas sokongan anda.
- Bagi yg nak order sourvenirs ini boleh lah membuat tempahan seminggu sebelum acara majlis
- harga RM1.50sen sekeping berserta warna tema
- harga 500 pieces - RM1.20 sen beserta warna tema

Kek lapis potong & buku di beli oleh

1. Aznita - Serendah- 5biji
2. Siti - Bangi - 20biji
3. Idris - Putrajaya - 30 biji
4. Sal - Klang lama - 20biji
5. Hertina - KL - 10 biji
6. Liza - Sri Kembangan - 6biji
7. Perak - 3biji
8. Sarrah Hanny - PJ - 3biji
9. Rohana - KL - 50 biji
10. Tina - 7biji
11. Emil - Shah Alam - 5biji


Mintak Maaf sekali lagi,ada lg nama pelanggan dyg tak ingat kerana sibuk & sudah lupa.Apa pun terima kasih byk kerana telah datang sendiri membeli kek di bengkel dayang kek swk & yg telah menempah kek swk ini.
Semoga Allah swt memberi rezeki melimpah ruah buat kita semua.

wassalam

Kelas Kek Lapis AHad 6hb

Salam Jumaat kepada semua terutama sekali dengan student yg akan datang pada hari ahad ini,di ingatkan membawa apron ye! Jangan lupa!
wassalam

Jam 1030 pagi - 4 petang
Lokasi - no59,Jalan 2 PKNS Batu 17 48000 Rawang Selangor
017 215 9962