Kek lapis untuk kak jun,semalam dyg buat 2 untuk kak jun,satu lg lapis coklat chips.harap kak jun suka kek lapis tu.heeheSunday, March 30, 2008
Kek lapis untuk Kak Jun
Kek lapis untuk kak jun,semalam dyg buat 2 untuk kak jun,satu lg lapis coklat chips.harap kak jun suka kek lapis tu.heeheBirthday Cakes from Kak Jun



Ari ni,dyg jumpa kak jun hehe jgn mare! dyg suh dia watkan kek ari jadi anak dyg yg sulung tu,sbb dyg takde masa nak wat,jadi masa wat kek lapis - dyg watkan skali untuk kak jun,kira kontra lah ni.hehe cantik nyer kek ari jadi ni- mcm kedai nyer! eheh
kak jun pun wat triffle gak masa hidangkan dyg td kat umah dia,mak oii sedap tau! terima kaseh byk kak jun - Allah swt saja yg dpt membalas nyer! semoga kak jun sekeluarga di murahkan rezeki melimpah ruah.insyaallah amin!
Friday, March 28, 2008
Kepala Ikan masak Asam Kedondong
_edited.jpg)
Semalam dyg wat kek byk sambil bermain sms dgn kak jun,keh keh tp lupa nak mengambil gambar kek2,sbb dah di pack & di hantar terus kepada pelanggan.hehe sorry yer!
Untuk selingan,dyg tarok lauk ni,Rabu wat lauk ni.just tarok serai,bwg merah cili tumbuk semua,asam keping,dah pecah minyak br buh ikan,kacau tarok air ckit.buah kedondong jgn lupa.
dlm kuali lg nih,slrrpp sedap nyer!
Kung Foo
Thursday, March 27, 2008
Wednesday, March 26, 2008
Tuesday, March 25, 2008
Mixed Fruits Cream Puff
BROWNING
Sunday, March 23, 2008
Donut - kueh gelang
Masa dyg duk kat San Diego,Ca dulu,dyg selalu jer buatkan kueh gelang,sampai hari raya pun wat gak,adoi addicted nyer aku!!! td pg selepas subuh dyg terus wat,mkn untuk sendiri & anak2,ni spesel dyg nyer,untuk anak2 dyg tarok gula kastor jer,keh keh xkuasa dyg nak mengelapkan coklat bertepek sana sini.hahahaAward
_edited.jpg)

Hari ini hari yg bahagia,ehehe dyg nak bg award kat sesapa yg pernah mencuba resepi dyg baik langsung atau tidak langsung,belajar dr dyg atau org lain,xkesah mmg dyg nak bg gak award ni.Eda,Shamen,ctnik,SL or Jo,Nursolehah sila ambik yer,sudilah menepek kat dinding blog masing2 yer!
Insyaallah ada formula baru utk kek lapis dyg syerkan lagi.hehee amin!
Sambal kedondong
Saturday, March 22, 2008
Lapis Sutera Ungu
Lapis Masam masam Manis - Recommended!
Ini adalah resepi tradisi sarawak,jika berhari raya memang mak dyg membuat kek ini,rasa nya yang sedap & moist adohh memikat kalbu.Cubalah resepi tradisi ini,pasti tidak akan menyesal mencubanya! insyaallah!
Sejarah kek ini sempena mengambil judul cerita Allahyarham Tan Sri P Ramlee dulu - Masam Masam Manis,kerana itulah kek ini menjadi popular.
http://dayangkek.blogspot.com/2008/01/kek-lapis-masam-masam-manis-hawflakes.html
Sejarah kek ini sempena mengambil judul cerita Allahyarham Tan Sri P Ramlee dulu - Masam Masam Manis,kerana itulah kek ini menjadi popular.
http://dayangkek.blogspot.com/2008/01/kek-lapis-masam-masam-manis-hawflakes.html
Order daripada Hotel Holiday Inn Glenmarie




Dyg xkesempatan nak mengambik gambar kek yg di order oleh hotel Holiday Inn Glenmarie di sebabkan dyg membuat kek untuk kedai-kedai jugak.tp memang berebut di buatnya.Alhamdulillah pagi tadi dah di hantar terus.
Kek yang di tempah oleh mereka ialah Peanut Butter chocolates,Lapis Masam Manis (resepi dyg sendiri)
& Pucuk Rebung,Roll Dimensi (resepi Rabiah AMit)
Wednesday, March 19, 2008
Apam again!

Bahan2 -
250grams tepung beras cap gajah
1/2 cwn tepung gandum
1cwn gula
1sudu besar yis
gaul rata bersama air 1/2cwn dulu,pukul rata hingga berbuih,pekat
adunan pekat mcm kek gitu.
kalo blum buh air ckit lg
biar seketika
br buh eno lemon dlm adunan,gaul lah lagi.
untuk mengukus kukuskan air dlm kukusan buh adunan dlm acuan kecil2
sapu minyak ckit so xmelekat.
kukus hingga masak.
dayang adalah peminat setia apam.Ummi,ctnik,iu,kak jun jgn lupa buat yer! he he
Tuesday, March 18, 2008
Kelas kek lapis di tutup buat sementara waktu
Harap Maklum semua,kelas kek lapis sarawak asli,tradisi & moden akan di tutup buat sementara waktu,quota dah mencukupi had.so yang semalam Isnin mendaftar tu kene tunggu jadual yang akan di umumkan pada tarikh yang baru.sekian
Packaging daripada Ctnik - Edinburgh UK
Monday, March 17, 2008
Aku masak lagi!




Semalam Ahad dyg masak dengan sepuas hati,keh keh konon lah ni.dyg terliur dgn kerabu JO-ayee tu,so dyg buat sambal mangga,tarok lah cili pidi sebanyak mungkin + belacan sarawak.
Dulu masa duk kat overseas dyg xkesempatan mkn mknan nih semua,sbb takde rasa nak mencarik.sejak 3tahun ni,dyg mkn byk2 mknan msia.hehee lepas geram,tu dyg tarok sebanyak2 bhn2.he he he
Spinach masak bwg putih jer,ikan masin goreng cili & sup tulang sebanyak daun sup,he he ,dyg suka yg tarok byk2 daun bwg & daun sup nih.
oklah selamat menjamu mata!
Saturday, March 15, 2008
Mari masak memasak


Asyik wat kek,hujung minggu baru dapat mkn masakan yg baik.selalunya weekday dyg msk sendiri & anak2 jer,kalo xsempat msk - tapau je ler
malam ni masak style tomyam jer - sayur kailan msk sos tiram,udang tepung yg gemok,keh keh & ayam msk acar msm manis
dah lapar sgt2,so msk lah yg ringkas senang & mudah.
Friday, March 14, 2008
Thursday, March 13, 2008
Lapis Sisik Ikan 14x14" - RM140 - untuk sorvenirs kenduri




Pagi tadi dyg buat lapis sisik ikan untuk stok kedai mkn kawan,dah nak abis stok nyer,ni untuk kenduri kawin gak ada dlm 100biji potongan nyer panjang jari kelengkeng & lebar ibu jari.
payah nak menyusun nyer,tapi puas ati sbb kek menjadi.sblm ni pernah buat tp xsempat ambik gambar.potong2 terus jual.ehehe
juga ada saiz 7x7 - 1.2kgs = RM55 & 8x8 - 2kgs = rm70
Boleh di dapati di kedai makan D' One Corner betempat di SgBuloh,berhadapan dengan The STore.
kek lapis sisik ikan ini berperisa horlicks,roti marie & hawflakes
















.jpg)









